Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı Çumra'yı ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Çumra’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Yumaklı, Çumra ziyareti kapsamında ilk olarak buğday hasadı programına katıldı. Biçerdöver ile buğday hasadı yapan Bakan Yardımcısı Yumaklı; “Buğdaydan başlayarak birçok farklı üründe ülkemiz için stratejik olarak üreticilerin maliyetlerini bir şekilde karşıladık. Hem tarım, hemde hayvancılık için buna aynı şekilde devam edeceğiz. Hasatımız bereketli olsun." dedi.

Yumaklı hasad programının ardından sırasıyla; ASLİDAŞ Çumra Şubesi Lisanslı Depo Tesisleri,  Çumra Şeker Fabrikası, Çumra Belediyesi ve bir besi çiftliğini ziyaret etti. Bu ziyaretleri sırasında çiftçilerin, hayvancılık ile uğraşan sektör temsilcilerinin ve belediyenin talepleri konusunda istişareler yaptı. Programa; AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Lokman Özturhan ve Salih Koyuncu, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, İlçe Kaymakamı Hüseyin Ece, Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan, AK Parti Çumra İlçe Başkanı Ebubekir Çam ve Çumra Ziraat Odası Başkanı Adem Şen katıldı.