Çumra'da Kutlu Doğum Programı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Çumra Belediyesi tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası programı; Dünya Biricisi Hafız Ali Tel, Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca ve Irak Kerkük İlahi Grubunun katılımı ile gerçekleştirildi. 


Program, Hafız Ali Tel’in Kuran-ı Kerim Tilaveti, Protokol Konuşmaları, Abdurrahman Büyükkörükçü Hocanın Sohbeti ve İlahi grubunun gösterileri ile devam etti. Çumra Belediye Düğün salonunda düzenlenen programa Çumra halkının yoğun ilgi gösterdiği ve Dünya birincisi Hafız Ali Tel, Abdurrahman Büyükkörükçü ve İlahi Grubunu dinlerken vatandaşların göz yaşlarını tutamadığı gözlerden kaçmadı. Bu durum Çumra için bu tür programların oldukça önemli olduğunun göstergesi olmuştur. 


Daha sonrasında ise söz alan Çumra Belediye Başkanı dr. Mehmet Oğuz, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulundu;


“Kutlu Doğum Haftası; Peygamber Efendimize olan sevgimizin pekiştirileceği ve birbirimizle kardeşlik duygularımızın güç kazanacağı özel günleri barındırmaktadır. Bu anlayışla birlikte yaşamanın vazgeçilmez unsurları olan barışı, hoşgörüyü, merhameti, şefkati ve doğruluğu temsilen içinde bulunduğumuz “Din ve Samimiyet” temalı bu haftada; Bireylerin birbirine karşı samimi, içten, gönülden davranması sağlıklı ve manevi bakımdan güçlü bir toplum oluşturmanın önemli bir unsurudur. Sevgili Peygamberimizin “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hadisi Şerifini hayatımıza örnek edinmeli ve davranışlarımızı bu yönde şekillendirmeliyiz. Toplumumuzun, ülkemizin hatta dünyanın huzur ve mutluluğu, dinimizin gösterdiği bu yüce idealler etrafında kardeşlik ve samimiyet bilinci içerisinde yaşamaya bağlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) yolunda tüm insanlığın samimiyet ekseninde sevgi, barış ve mutluluk içinde yaşamasını diliyor. Kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam âlemine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”