YOL ASFALTLAMA VE KALDIRIM ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Çumra Belediyesi 2016 yılı asfalt sezonunu daha önce Konya ve ilçelerinde hiç kullanılmamış son sistem teknoloji ürünü olan çift katlı sıcak asfalt kalitesinde asfaltlama yapabilen asfalt plenti ve iki adet modern kombi aracı ile başlatmıştı. Çumra Belediyesi sezonun başlamasıyla birlikte aralıksız olarak kaldırım ve yol çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz; Bilindiği üzere 2016 yılı asfalt sezonumuzu daha önce Konya ve ilçelerinde kullanılmayan yeni modern kombi araçlarımızla, yolun alt yapısı hazırlandığı takdirde günde iki personelle beş km yolun Asfaltlamasını yapılabildiklerini söyledi.  ayrıca daha önceki dönemde gerek belediyemizde gerekse bugün birçok belediyemizin halen kullandığı sistemde; gerek yolun Asfalt tutma kalitesinin düşüklüğü gerekse yoldaki mucurların uzun müddet vatandaşımıza sıkıntı vermesinden dolayı birçok şikayetler gelmekteydi dedi, başkan Oğuz Sözlerine şöyle devam etti; Konya il genelinde ilk kez yeni modern asfalt Dökme kombi araçlarını kullanan belediye biziz, arzu eden bütün belediyelerimize bu teknolojiyi Uygulamalı olarak da anlatabiliriz dedi.Başkan Oğuz, 6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla beraber genişleyen ve artan mahallelerimize hizmet götürmeye devam ediyoruz. Yasa gereği bazı cadde ve sokaklarımızın bakımları yol çalışmaları büyükşehir belediyemiz tarafından yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Karayolları bölge müdürlüğümüzle birlikte Çumra’mızın bütün giriş ve çıkışlarındaki ana bağlantı yollarımız ki: içeriçumra,  Alibeyhüyüğü, Gökhöyük, Yenisu, Balçıkhisar, Kuzucu, Dinlendik, Küçükköy  Alemdar mahalleleri arası yol genişletme ve asfatlamaları yine Güvercinlik Karkın, Ovakavağı  Adana çevre yoluna kadar Genişletme ve Asfaltlama çalışmaları yanı sıra Çumra mahalle cadde ve sokaklarındaki yol çalışmalarıyla yaklaşık 140 kilometrelik yol Yapımı ki; Çumra’mızın son otuz yılının en büyük çalışmasını gerçekleştirmiş bulunmaktayız elhamdulillah dedi.  Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz 2016 yılı yol çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtirken 2017 yılı yol çalışmalarının da planlamalarının yapıldığını sözlerine ekledi. Başkan Oğuz son olarak Çumra’ya kazandırdıkları hizmetler noktasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve ekibine ayrıca karayolları bölge müdürü ve ekibine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.