PAZAR VE PAZAR GÜNLERİ HAKKINDA

Pazar yeri ve Pazar kurulacak günlerle ilgili

İlçe içerisinde trafik yoğunluğu nedeniyle, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet müdürlüğü görüşüyle

1-Çarşıda kurulacak sebze pazarı Cumartesi günleri aynı yerinde kurulmaya devam edeceği Çarşamba günü ise Bardakçı Pazar yerinde Sebze pazarı kurulacağı,

2- Bardakçı Mahallesinde kurulan Tuhafiye pazarı ise Cumartesi günleri aynı yerinde kurulmaya devam edeceği kararı ilçe belediye meclisimizce oy birliği ile alınmıştır.

3- Çarşı ve Bardakçıdaki Pazar yeri Pazar kurulmadığı günler Konya muhacir pazarı gibi otopark, toplantı ve düğün gibi halkımızın ortak kullanacağı alanlar olarak faaliyet gösterecektir.

4- Belediyemiz merkezdeki yoğunluğu azaltmak için Bardakçı, Karkın ve Alibeyhüyüğü Pazar yerleri dönemimizde tamamlanmıştır ve talep doğrultusunda yeni Pazar yerlerinin de açılması programa alınacaktır.(Okçu, Güvercinlik, Yenisu, Yenidoğan, Baraj)

5- Esnaf Sanatkarlar odası ile ortak görüş olarak Çarşamba günü Pazar yerinin Bardakçıda kurulması için ilçe meclisimize “ Yerel Pazar Yeri” kurulması önerilecektir. ( Çumra Esnaf Sanatkarlar Odası, Çumra Ticaret odasına kayıtlı, yada ilçemiz mahallelerinde kendi ürettiği Sebze ve Tuhafiyeyi satmak isteyen hemşehrilerimize tezgah tahsisi yapılması)

Kamuoyuna duyurulur.