PARK VE YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Çumra Belediyesi 2014 mahalli idareler seçimlerinden itibaren her alanda hızlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Yol çalışmaları, hizmet binaları, gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın kullanabileceği Spor tesisleri, Pazar yerleri gibi bir çok alanda devam eden çalışmaların yanısıra ilçeye 2,5 yıl içerisinde 3 Milyon TL değerinde park ve yeşil alan kazandırıldı.  Konuyla ilgili açıklama yapan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet  Oğuz;  göreve geldiğimiz süre içerinde Merkezi Hükümetle, Konya Büyükşehir belediyemizle uyumlu bir şekilde çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam ediyor.  Konya büyükşehir belediyemizle yapılan iş birliği ile 2,5 yıl gibi bir süre içerisinde ilçemize 52 yeni park yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. Yine Büyükşehir belediyemiz tarafından İçeriçumra mahallemize 300 bin m2 alan içerisinde fidanlık kurularak çalışmalar devam ediyor.  İlçe belediyesi olarak halkımızın en çok kullandığı mesire alanımız Sırçalı Sosyal tesislerimize 15 bin m2 yeni mesire alanı kazandırdık ayrıca 2 adet yeni mescid ve açık hava düğün salonumuzu sil baştan yeniledik ve halkımıza vermiş olduğumuz sözümüzü yerine getirmiş odluk. Yine daha önceki dönemlerde Aile çay bahçesi olarak kullanılan ama geçtiğimiz son dönemde betonarme bir park haline getirilen Altınpark çay bahçemizi de yeniden düzenleyerek halkımızın oturup çay içebileceği bir mekan haline getirdik. Son olarak yine sözlerimiz arasında olan ve halk arasında postalcık(şarıldak) diye bilenen 40 bin m2 alan içerisine Sultan Abdulhamid Han Parkı yapımına başlayarak çalışmalarımıza hız verdik inşallah bu parkımızda 2017 yılı içerisinde tamamlanarak ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olan mesire alanı ihtiyacını ortandan kaldırmış olacak. Bu parkın yapımında önemli olan bir husus ise kullanılan kilitli taş vesaire malzemeler yollarımızın asfaltla tanışmasının ardından oralardan sökülen malzemelerden oluşuyor dedi. Başkan Oğuz sözlerini yapılan bu kadar hizmetin öncüsü ve destekçisi olan Merkezi hükümetimiz başta olmak üzere Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e ilçem ve halkım adına teşekkür ederim diyerek bitirdi.