ORTAOKULLAR ARASI HAYDİ BİL BAKALIM GALİBİ BELLİ OLDU

Medeniyet Okulu kapsamında Çumra Belediyesi ve Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında koordine edilen Ortaokullar arası Haydi Bil Bakalım bilgi yarışmasının finali bugün yapılarak finalist belirlendi. Final yarışmasında Alemdar Ortaokulu, Merkez Atatürk Ortaokulu ve Abdullah Tenekeci Ortaokulu yarıştı. Yarışma sonunda en yüksek puanı alan Merkez Atatürk Ortaokulu birinci olarak İl yarışmalarında Çumra’yı temsil etmeye hak kazandı.

Çumra Belediyesi Düğün ve Kongre merkezinde yapılan yarışma ilçe protokolünün katılımlarıyla gerçekleşti. Yarışma sonrasında konuşan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz; İlçe genelinde bulunan 31 Ortaokulu arasından bu üç okulumuz finale kadar yükseldi ve burada da birinci olan okulumuz bizi Konya’da yapılacak olan İlçeler arası yarışmalarda en iyi şekilde temsil edecek dedi. Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz yarışma sonrasında yarışmacılara verilecek olan hediyelerde de bir değişiklik yaparak finale kalan tüm öğrencileri sevindirdi. Başkan Oğuz geçen yıl yapılan yarışmalarda ilçe birincisi olan Üçhüyük Ortaokulunun Konya ikincisi olduğunu ifade ederek bu yılda bizleri temsil edecek olan öğrencilerimizde inşallah en iyi seviyelerde bizleri temsil edecek ama burada alkışlanması gereken en önemlilerimiz yani bu kardeşlerimizi yetiştiren aileleri ve öğretmenleri var Allah onlardan razı olsun dedi.  Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz, gençler için öğrenciler için yapılacak olan tüm projelerde sonuna kadar destekçiyim diyerek yapılan yatırımları yarışmaya katılan misafirlerle paylaştı.

Son olarak Çumra Belediyesi Düğün ve Kongre Merkezinde düzenlenen yarışmaya katılan Okullarımızdan Merkez Atatürk Ortaokulu birinci, Abdullah Tenekeci Ortaokulu ikinci ve Alemdar Ortaokulu üçüncü oldu. Yarışmaya katılan okulların ve öğrencilerin ödülleri, hediyeleri ve plaketleri İlçe Protokolü tarafından takdim edildi.