KOSKİDEN ÇUMRA’YA 5000 M3’LÜK SU DEPOSU

Konya Büyükşehir Belediyesi Koski tarafından Çumra Gökhüyük Mahallesinde 5000 m3 lük içme suyu deposu çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz yapmış olduğu açıklamada; Yine çok farkında olmadığımız bir eser yükseliyor Çumra’da Konya Büyükşehir Belediyesi Koskinin sadece Çumra’nın içme suyunu karşılayacak  5000 m3’lük depo inşaatındayız. Yaklaşık 2 milyon TL değerinde olan inşaat 2016 yılı sonu  2017 yılı başlarında tamamlanmış olması planlanıyor. Çumra’nın, İçeriçumra’nın, Alibeyhüyüğü’nün, Karkın’ın  ve Dinlendik kısmında da diğer mahallelerimize ulaşacak olan Seçme arıtma tesislerinden gelen tatlı su yani arıtılmış su burada depolanarak ilçemize yayılacak. Evet Mavi tünel diyoruz, Ahi Kanalı diyoruz, Seçme arıtma tesisi diyoruz ama bu yıl için Çumra bir farklı 31 ilçe içerisinde sadece Çumra’nın ve Konya’nın içme suyu Seçme arıtma tesislerinden karşılanacak dedi. Başkan Oğuz son olarak ben bu konuda özellikle Devlet Su İşlerimize ve Suyu Konya ve Çumra’mıza getirecek olan Koski Genel Müdürlüğümüz nezdinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e ilçem adına teşekkür ediyorum dedi.