Kavun üreticilerinden  Başkan Oflaz’a teşekkür

Kavun üreticilerinden Başkan Oflaz’a teşekkür

Çumralı kavun üreticileri Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz’ı ziyaret etti.

Meşhur Çumra kavununun üreticileri Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerinde, Çumra kavunun tanıtılması ve üreticiye destek anlamında yaptığı çalışmalarından dolayı Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz’a teşekkür eden üreticiler, hasat dönemi boyunca yapılan tanıtım çalışmalarının sonucunda Çumra kavununa olan ilginin daha da arttığını belirttiler.

Dünyaca meşhur Çumra kavunun üretimi noktasında emeklerinden dolayı kavun üreticilerine ayrıca teşekkür eden Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, açıklamasında Çumra kavunun lezzetinin ve doğallığını bu topraklardan aldığına vurgu yaptı.

Oflaz açıklamasında “"Kavunumuzun farklı bir özelliği var. Ben Çumra’nın bir evladı ve aynı zamanda bir çiftçi çocuğu olarak , Çumra kavunumuzun en büyük özelliğinin çiftçilerimizin özenerek gösterdiği emeklerinin yanında toprağımızda ki potasyum ve mineral değerleri ile  uyum sağlaması olduğunu düşünüyorum. Türkiye genelinde maalesef son dönemlerde Çumra ile hiç alakası olmayan kavunların Çumra kavunu ismi ile çoğaldığını görüyoruz.

Bu gibi durumların önüne en güzel kavunu yeterli miktarda üreterek geçebiliriz. Bizlerde belediye olarak çiftçimizin pazar alanın genişleyebilmesi için kavunumuzun tanıtımı noktasında desteklerimizi sağladık.

Kavunumuzun tanıtımı için 25 Temmuzdan bu yana çalışmalarımızı sürdürdük. 25 Temmuz’dan önce sosyal medyada Çumra kavununun henüz çıkmadığını, hasadının başlamasından bu yana ise Çumra kavununun çıktığını ve farkının neler olduğunu anlatmaya çalıştık. Turizm altyapısı güçlü olan Alanya’da Aşçılar Derneği ile kavunumuzun orada sergilenmesi için görüşmeler yaptık. Bizim burada ki tek amacımız kavunumuzun hak ettiği yeri bulması ve üreticilerimizin Pazar paylarına faydalı olabilmektir” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret , kavun üreticilerinin Başkan Oflaz’a teşekkür plaketi taktim etmesi ile son buldu.