“İÇERİÇUMRA MAHALLEMİZE 2 MİYON 500 BİN TL YATIRIM”

Çumra Belediyesi tarafından İçeriçumra mahallesine iki buçuk yıl içerisinde 2 milyon 500 bin tl değerinde yatırım yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz; 6360 sayılı yasayla birlikte mahalle sayımızın arttı her mahalleye eşit oranla hizmet etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar hizmet noktasında değmediğimiz hiçbir mahallemiz kalmadı. Nüfus bakımından en büyük mahallemiz olan İçeriçumra mahallemize de iki buçuk yıl içerisinde 15 km asfalt, 10 km kilitli taş ve eski belediye hizmet binası önünde bulunan yaklaşık bin m2 park alanının peyzaj ve kaldırım düzenlemesi yapıldı. Yine eski belediye binası önüne vatandaşlarımızın rahat oturabilecekleri gölgelik tonoz yapımı tamamlandı. İçeriçumra’lı gençlerimizin spor yapabilmeleri için yeni bir adet halısaha yapımı tamamlandı. Kullanılamaz halde olan mevcut kantar tamamen yenilenerek kullanılabilir hale getirildi. 3 bin m2 arsayı da belediyemiz gayrimenkulüne kazandırdık dedi.  Başkan Oğuz sözlerine şöyle devam etti. İçeriçumra hizmete başladığımız ilk mahallelerimizin arasında yer alıyor. Mahalle sanayimizin yolları tamamen belediyemizce yapıldığı gibi İçeriçumra Mahallesi Çakılkuyu mevkisi ilk kez dönemimizde asfaltla tanışmış oldu. 7000 nüfusa sahip içeriçumra mahallemizin Zeybek, Gül, Huzur, Külliye, Güzel, Çumra ve Eski sokak kilitli taşla kaplandı. Nergiz, Volkan, Jale, Çiçek, Cami, Ünaldı, Tmo yolu, Sultan Selim, Çakılkuyu mevkii, Fatih Sultan Mehmet Sokak ve caddelerimizde asfaltlama çalışmalarımız tamamlandı. Halen yol yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Çumra Belediyesi yanısıra 6360 sayılı yasayla birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İçeriçumra mahallemize yeni bir park yapımı devam ederken, içerisinde 31 bin m2 mesire alanı barındıracak olan 300 bin m2 süs ve peyzaj bitkileri fidanlığı çalışmasıda devam ediyor dedi. İçeriçumra mahalle muhtarı Mehmet Ali Çatlak ise Çumra Belediyesinin ve Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını mahallemizde yakından takip ediyoruz verdikleri hizmet ve gayretlerden dolayı mahallem adına kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz son olarak 2014 mahalli idareler seçimlerinde sonra İlçeye çok büyük yatırımlar kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz. Bu hizmetlerin kazandırılmasında emeği geçen Merkezi Hükümet ve Büyükşehir belediyemize teşekkür etti.