Çumra Organize Sanayi Bölgesinde Pir Esad Cami Temeli atıldı.

2014 yılı öncesine kadar sorunlarla anılan Çumra Organize Sanayi Bölgesine bugün Fabrikalar yükselmeye istihdam oluşmaya devam ediyor. Fabrikanın ve Çalışan sayısının artmasıyla birlikte bölgede bir cami ihtiyacı oldu. Düzenlenen törenle Çumra Organize Sanayi Bölgesinde “Pir Esad” camii temeli atıldı.

Çumra Organize sanayi bölgesinde düzenlenen tören Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Kürsüye ilk gelen isim Çumra Belediye Başkan Dr.Mehmet Oğuz oldu.

Başkan Oğuz konuşmasında;

“300 yıl öncesinde belki de yok oldu diye anılan Pir Esad hazretleri Konya’daki vakfiyeleri Çumra’daki vakfiyeleri ve o vakfiyeyi yerine getirme şerefine ulaşmak inşallah bizlere nasip oldu. Organize çalışanları olarak Organizede yatırım yapan müteşebbislerle birlikte ve bu müteşebbisin başında da Valiliğimiz, Kaymakamlığımı, Belediyemiz ve Ticaret odamız olarak bu hizmet hepimize düştü. Mevla kabul eylesin. Pir Esad camimizin temelini atıyoruz. Bugün itibariyle Çumra Organize Sanayi Bölgemizde 450 kardeşimiz çalışıyor inşallah bu yıl sonuna kadar bu sayının 1000 olmasını hedefliyoruz çünkü 17 tane daha işletmenin yapımı devam ediyor. 3 yıl öncesinde bir çöplükten bir gül diyerek yola çıkmıştık Allah’a şükürler olsun bugün camimizin temelini atıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah binlerce kez razı olsun. İstihdam için çalışan koşturan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere herkese ben teşekkür ediyorum dedi.”

Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece’nin konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Bekir Yücel’in duasıyla  birlikte Çumra Organize Sanayi Bölgesi Pir Esad Cami temeli atıldı. 2018 yılı bitimine kadar ibadete açılacak hale getirilmesi planlanıyor.