ÇUMRA’DAN ŞEHİTLERİMİZE SELAM VE DUA İLE

Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen Tarih, Eğitim ve Kültür gezileri programları devam ediyor. Bu kapsamda bu hafta Mahalle muhtarlarıyla Çanakkale programı gerçekleştirildi.  Uzman rehber eşliğinde düzenlenen  bir günlük tarihi gezide, tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu, Arı burnu, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği, Kesik dere, Kilitbahir, Mehmetçik Şehitlik Abidesi ve Mecidiye Tarabyalarını, Kilit Bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası Seyit Onbaşı, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Koyu Yahya Çavuş Anıtı, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt Avustralya Anıtı, Kırmızı sırt Siperleri, Bombasırtı, Conkbayırı Yeni Zelanda üzere bir çok yer ziyaret edildi. Gezi sırasında konuşan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz; Belediye olarak tarihimizi öğrenmek, anlamak için yerinde geziler düzenlemeye devam ediyoruz. Bu hafta düzenlenen program Muhtarlarımızla Çanakkale gezisi oldu dedi ve Başkan Oğuz; Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferinin yaşandığı yerdeyiz, Türk milletinin hangi şart altında olursa olsun, hürriyet ve istiklali için neler yapabileceğini en açık bir göstergesidir burası, ben bir kez daha bu uğurda canlarını vermiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum dedi. Ayrıca gezi sırasında duygu dolu anlar yaşandığı gözlerden kaçmadığı gibi tüm halkımızın buraları gezme görme ve tarihi yerinde yaşama fırsatlarını değerlendirmeleri gerektiği ifade edildİ  ve gezi dualarla son buldu.