Çumra’da Şehrin Bereketi Sokak Hayvanlarına Sahip çıkılıyor

Çumra Belediyesinde görevli ekipler tarafından yoğun kış şartlarında sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan çalışmalara katılan ve bilgi veren Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz;  Meteorolojiden alınan bilgilere göre  Çumra’da hava şartları önümüzdeki bir hafta boyunca eksi derecelerde ve kar yağışlı olduğu biliniyor. Buda yağmış olan karın kalmayacağı ve şehrin bereketi olan hayvanların beslenmesinde sıkıntı oluşturacağı anlamına geliyor. Bugün burada belediyemizden gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Sokak hayvanlarının beslenmesini sağlamak amacı ile ağaç dallarına meyve ve kar üzerine buğday ve ekmek serpme çalışması yapıyoruz.  Çumra Belediyesi olarak daha önce sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturmuştuk ve bina önlerine ekmek ve buna benzer gıdaların atılabildiği konteynerlar koymuştuk ekiplerimiz hergün bu noktalarda biriken ekmekleri alıp şehir dışında bulunan beslenme noktalarına götürerek sokak hayvanlarının beslenmelerini sağlıyorlar. Sokak hayvanları kuşuyla, kedisiyle, köpeğiyle Şehrin bereketidir dedi.

Başkan Oğuz son olarak bu soğuk kış gününde bir kap yemek ve su ile sokak hayvanlarına destek olmayı ihmal etmeyelim dedi.