Çumra'da 'Haydi Bil Bakalım' yarışmasında final heyecanı

Çumra’da ortaokullar arasında düzenlenen ‘ Haydi Bil Bakalım ‘ yarışmasının finalinde Merkez Atatürk Ortaokulu galip gelerek 11 Martta ki Konya finalinde ilçeyi temsil etmeye hak kazandı.

Çumra Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çatalhöyük Gençliği protokolü kapsamında ortaklaşa düzenlenen ortaokullar arası ‘ ‘Haydi Bil Bakalım’ yarışması coşkulu bir final programıyla sona erdi. 32 okul arasında kıyasıya gerçekleşen yarışma etaplarında; Numan Danış  İmamhatip, Merkez Atatürk ve Mustafa Onbaşı Ortaokulu finale kaldı. Haydi Bil Bakalım yarışmasının final heyecanına öğrenciler ve veliler yoğun katılım gösterdi.

ÇUMRA BELEDİYESİ’NİN TANITIM FİLMİ İZLETİLDİ

Program öncesi yarışmaya katılan öğrenci ve velilerine Çumra Belediyesi’nin tanıtım filmi izletildi.   Final programında yer alan üç okula  Matematik , Türkçe , Konya , Dünya ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi branşlarından toplamda 20 soru soruldu. Finale kalarak okullarını temsil eden öğrencilerin ter döktüğü yarışma büyük heyecana sahne oldu. Yarışmanın sonunda 80 puan alarak birinci olan Merkez Atatürk Ortaokulu 11 Martta Konya’da Ereğli ve Yunak’tan katılacak okullarında yer alacağı yarışmada Çumra’yı temsil etmeye hak kazandı.

“ÇUMRAMIZDA YÜKSELEN BİR NESLİN TEMELLERİNİ ATIYORUZ”

Bu yarışma ile birlikte öğrencilerin sosyal ve kültürel yönleri ile manevi duygularınında pekiştirildiğini ifade eden Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, “ Çumra’mızda gerçekleştirdiğimiz ‘Haydi Bil Bakalım’ yarışmamızda ilçemizde adeta bir bilim şenliği havası yaşandı. Ben yarışmada bilgi ve birikimleri ile bizlere heyecanlı bir maraton sunan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerine ve velilerine teşekkür ediyorum. Belediyemizce yürüttüğümüz bu tür faaliyetlerimiz ile Çumramızda maneviyat, eğitim ve bilim anlamında yükselen bir neslin temellerini atıyoruz. Finale kalarak büyük bir başarı gösteren üç okulumuzu da tebrik ediyor, Mart ayında Konya finallerinde Çumra’mızı temsil edecek Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah okulumuz elde edeceği başarılarıyla Konya birinciliğini de ilçemize kazandıracaklarıdır” dedi.