ÇUMRA’DA EĞİTİME 6 MİLYON 450 BİN TL YATIRIM

Çumra’da 2014 mahalli idareler seçimlerinden sonra Eğitme yönelik yatırımlar büyük önem taşımaya başladı ve eğitim – öğretim binaları için 6 Milyon 450 Bin TL değerinde yeni binalar kazandırıldı. Öğrenci sayısının artması ve mevcut okul binalarının yetersiz kalması nedeniyle İlçede tam manasıyla bir eğitime yönelik yatırım atağı başladı. Yapılan yatırımlar konusunda açıklama yapan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz; göreve geldiğimizin ilk gününde belki de ilçe için önemli  bir yatırımın yani 24 derslikli bir İmam Hatip Lisesinin sözünü hayırlı olsun ziyareti için aldığımız bir telefonla aldık. Almış olduğumuz bu söz ise üzerinden bir yıl geçmeden yerden yükseldi ve tamamladı. Görev süremiz içerisinde bir çok kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yaptık ve çeşitli kaynaklarla ilçemize 4 yeni okulun kazandırılmasını sağladık. Bakkalbaşı mahallemizde 24 Derslikli İmam Hatip Lisemiz tamamladı. Yine yıllar önce yıkılan Hürriyet Mahallemizde ki Numan Danış ilkokulu yeniden 8 derslikli olarak aynı yerinde yapımı tamamlanarak öğrencilerin eğitim öğretime başlaması sağlandı. Yine İlçemize yetersiz olan Sağlık meslek lisemiz 16 derslikli olarak Okçu Mahallemize giden yol üzerinde yapılarak öğrencilerimizin eğitim öğretimine açıldı ve son olarak Cumhuriyet Lisemiz yine Bakkalbaşı Mahallemizde 24 derslikli olarak yapımına başlandı ve 3.katı tamamlanmış oldu inşallah kısa bir süre içerisinde burasıda tamamlanarak öğrencilerimizin eğitim öğretimine sunulacak. Yapılan ve yapımı devam eden okullarımızın toplam maliyeti 6 Milyon 450 Bin TL’dir. Son olarak ise Yenidoğan mahallemize bir Fen Lisesi kazandırmak için çalışmalarımızda devam ediyor dedi. Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz sözlerini İlçemize bu yatırımların kazandırılmasında Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz başta olmak üzere Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik’e, Konya Valimize, Ak Parti Çumra İlçe Başkanımıza  ve destek veren kurumlara teşekkür ederim dedi.