ÇUMRA’DA ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZ’A  UĞUR DEMİRCİ KONSERİ DÜZENLENDİ

ÇUMRA’DA ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZ’A UĞUR DEMİRCİ KONSERİ DÜZENLENDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Çumra Belediyesi iş birliği ile Çumra Belediyesi Düğün ve Konferans salonunda sabah saat 10.00’da Bayanlara, saat 15.00’da Erkekler olmak üzere iki seansta “Çanakkale’den 15 Temmuz’a” konulu Uğur Demirci konseri düzenlendi.

Programda konuşan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz;  Çanakkale kahramanlık türküleri çok çok seveceğiniz, duygulanacağınız ve memnun kalacağınız bir program olacak inşallah hem de atalarımızı vatanımız için bayrağımız için dini mübin için şehit olan insanları hatırlayacağız. Kimdi Çanakkale ben tıp fakültesi mezunuyum, 100 kişiydik biz mezun olduğumuzda onu hayal ediyorum şuan da İstanbul üniversitesi o dönemde 3 dönem vermiyor arkadaşlar tıp fakültesinin tüm öğrencileri Çanakkale’de cepheye yazılıyor ve hepsi Şehit oluyor. Ve bu şehitlerin içerisinde Çanakkale şehitliğini, Dumlupınar Şehitliğini gezmişseniz göreceğiniz şudur 11 - 12 yaşından 25 yaşına kadar her yaş grubunda Şehitlerimiz var. Allah şehadetlerini elbet kabul etmiştir ama inşallah bizleri de onlara layık bir nesil olarak layık bir gençlik olarak yaşamayı bizlere nasip etsin dedi. Başkan Oğuz konuşmasında 16 nisanda yapılacak olan referandum hakkında da gençlere yönelik düzenlemelere de değinerek şu ifadeleri kullandı. 18 yaşında şehit oluyoruz inşallah yakın bir süreçte seçilme yaşımızda 18 e inecek ve 18 yaşında belediye başkanımız, 18 yaşında milletvekilimiz olacak. Herşeye büyükler karar vermeyecek artık. Ben kendimi genç  falan hissetmiyorum 40 yaşındayım ama benim belediye başkanı seçileceğimde de şu ifadeler vardı beni bile koskoca belediyeyi çoluk çocuğa mı emanet edeceğiz diye 40 yaşındaki bir insanı bile çocuk görüyorlar ama 18-20 yaşında askere gönderiyor ve şehit oluyor. 21 yaşında Fatih Sultan Mehmet’le hepimiz övünüyoruz Fatih’in İstanbul’u Feth ettiği yaştasın diye marşını yazmışız ama 25 yaşına kadar adamdan sayılmıyoruz. İnşallah oda düzelecek 8 milyon gencimizin de temsil yeteneği artık bu ülkede olmuş olacak diye sözlerini tamamladı.

Program sanatçı Uğur Demirci’nin coşku ve duygu dolu konseriyle son buldu.