ÇUMRA’DA AİLE SORUNLARI KONUŞULDU

Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aile Sorunlarına İslami Çözümler’ konferansına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Akpınar, günümüz aile sorunlarına ilişkin tespitlerde bulundu.

Çumra Belediyesi, manevi ve kültürel değerler üzerine vatandaşların bilinçlendirme adına konferans ve panel etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor. Belediyenin kültür etkinlikleri çerçevesinde ‘ Aile Sorunlarına İslami Çözümler’ konu başlığı altında düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Akpınar, her alanda savrulmanın yaşandığı bir dünyada, fıtratına, aslına, özüne yabancılaşan bir insanlıkla karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Akpınar, dünya ölçeğinde durum böyle ama coğrafya ölçeğinde de çok önemli bir konumda olmadıklarını ve çoğu şeylerin farkında olmadıklarını, toplumun yapısının çekirdeği olan aile yapısında da savrulmanın devam ettiğini söyledi. Programa Çumra AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rukiye Ünal, Milliyetçi Hareket Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Havva Keçe ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, ailenin toplumun temel taşı olduğuna dikkat çekti. Toplumu bilinçlendirme faaliyetleri çerçevesinde belediyenin üzerine düşen görevler anlamında konferans ve paneller ile etkinliklerine devam edeceklerini kaydeden Başkan Oflaz, “Bugün toplumumuzda en iyi yolları, fiziki imkanlar ile en iyi belediyeciliği yapabiliriz. Ancak aileyi yıprattığımız zaman, aileyi kaybettiğimiz zaman ve aile kurumunu temelinden sarstığımız zaman ne milleti ayakta tutabiliriz ne de toplumu ayakta tutabiliriz. 2020 yılı Türkiye’sinde maalesef ailelerimiz yok oluyor. Aile kültürü hızlı bir şekilde olması gereken yapıdan uzaklaşıyor. Ülkemiz bugün dünyada nizam verir hale geldi. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz. Ancak bunlar olurken aile kavramını da ayakta tutmamız gerekiyor. Çocuklarımızı, ahlak çerçevesi içerisinde daha sağlıklı bir ortamda, iyi bir insan, doğru bir Müslüman olarak yetiştirmemiz lazım” dedi.