Çumra’da 16.Lille Yörük Şöleni düzenlendi.

Çumra’da Yörük köylerinin birleşimiyle bugün 16.Lille Yörük Şöleni düzenlendi. Çumra Belediyesi öncülüğünde düzenlenen şölene Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz, Ak Parti Çumra İlçe Başkanı Ufuk Yağcılar ve binlerce insan bir araya geldi.

Çumra’da Lille mevkiinde düzenlenen 16.Lille Yörük Şöleni Kuran-ı Kerim okunması, İstiklal Marşı ile başladı. Çumra Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelli çocuklardan oluşan Mehteran takımının Sultan Abdülhamid Han Marşı ve Yörük Köyleri Folklör ekibinin gösterileri şölene katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Çumra Yörük Köyleri Dernek Başkanı Mustafa Can açılış konuşmasını gerçekleştirerek 16.Lille Yörük Şölenine katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz; Aziziye köyünden gelen Havvaana teyzeyi görünce aklıma her hafta düzenlediğimiz Haftalık İstişare toplantıları geldi. Düzenlendiğimiz toplantılarda bir iki Kuzucu Mahallemiz gerçekleştirdi. Diğer mahallelerimizde katılımcılar hep erkek olurdu ama Kuzucu’da katılımcılar yarısı erkek yarısı kadınlardan oluşmuştu. Bu bana Yörük kadınlarımızın gücünü gösteriyor. Mahalle istişare toplantılarında bizlerden bir talepleri vardı Kültürümüze uygun bir park istiyoruz diye bizlerde 40 bin m² alanda Yörük kültürüne ait bir kıl çadır ve etrafında Türkiye Cumhuriyetlerini temsil eden çadırlardan oluşan Sultan Abdülhamid Han Parkımızı bir aya kadar hizmete açıyoruz inşallah. Sizlerle birlikte olmaktan beraber olmaktan onur duyuyoruz Şenliğimiz hayırlı olsun dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu; Bugün özel bir gün hem burada Yörük Türkmen Şölenindeyiz hemde bugün Hıdırellez, Hıdırellez Anadolu kültürünün en önemli günlerinden biridir. Yörük Türkmen kültürü Anadolunun, Osmanlının, Selçuklunun ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ve ana kültürüdür. Bu toprakların içinde var olmuş, bu toprakları bize vatan yapmış kültürün adıdır. Dolayısıyla bir söz vardır Toroslara bakın Nerede bir kara çadır görürseniz ve o kara çadırın birde dumanı tütüyorsa bu millete hiç kimse bir şey yapamaz. Bunu bu ülkenin evlatları her dönemde gösterdi Çanakkale’de, İstiklal Harbinde en sonra 15 Temmuzda gösterdi dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu Rahmetli Abdurrahim Karakoç’a Acaba şirini okuyarak sözlerini tamamladı.

16.Lille Yörük Şöleni Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun deveye binerek şölendeki yörük çadırlarını ziyaretiyle devam etti.

Çumra Belediyesi öncülüğün Yörük köyleri tarafından tertip edilen Şölen gün boyu katılımcıların güzel bir gün geçirmesini vesile oldu.