ÇUMRA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Çumra Belediyesi ve Çumra İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kuran Kurslarında ve Camilerde okuyan çocuklar için 15 Temmuz Şehitleri Yaz Kuran Kursu Futbol turnuvası Çumra Beleyesi tarafından yeni yapılan Sentetik sahada dün düzenlenen programla başladı.  Çumra Belediyesi Sentetik sahasında düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, İlçe Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz ve daire amirleri ve turnuvaya katılan öğrenciler ve hocaları katıldı.

Turnuva açılış programında ilk olarak sözü Çumra Çatalhöyük Belediye Spor Kulüp Başkanı Dr.Ömer Yıldırım aldı. Yıldırım konuşmasında; 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadık! Unutturmayacağız! Diyerek yola çıktık ve bu turnuvayı düzenledik inşallah bugünde bu turnuvanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Amacımız yarının teminatı olan siz çocuklarımızın birlik ve beraberliğini sağlamaktır dedi.

Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz; Bugün bu turnuvanın açılışıyla birlikte bu sentetik sahanında açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz ilk kez sizler kullanıyorsunuz. İnşallah arka tarafınızda duran yarı olimpik yüzme havuzunun da açılışını gerçekleştireceğiz, yan tarafta 3000 kişilik yeni tribünümüzün yapımı devam ediyor  inşallah en kısa sürede onunda açılışını yaparız 14 halısaha 3 kapalı spor salonu sizler için hazır ve gençlik merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz bunların hepsi sizler için yapıldı. Ama bugünün anlamı bir başka bugün Kuran kursu çocuklarımızla beraberiz daha doğrusu Allah Resulünün vaadiyle “Sizlerin en hayırlısı diye tarif ediyor. Sizlerin en hayırlısı Kuranı öğrenen ve başınızdaki öğretenlerdir” diyor. Ne kadar kıymetlisiniz ne kadar güzel bir müjdeye sahipsiniz bizde bugün 15 Temmuz'da tabi 15 temmuz derken daha geriye doğru Bedirden Uhuttan 1400 yıllık tüm şehitlerimizi başta olmak üzere ve enson şehitlerimiz olmak üzere hiçbir şehidimizi “Unutmadık! Unutturmayacağız!”  15 Temmuz gecesi yine nöbette olacağız ama bir ömür boyu bu bayrak için bu vatan için bu millet için bu devlet için hep birlikte nöbette olacağız inşallah dedi.

Çumra Kaymakamı Uğur Kalkar ise konuşmasında; Sevgili gençler, sevgili hocalarımız, kıymetli misafirlerimiz sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Ben öncelikle yaz Kuran Kurslarımızda görev alan eğitici arkadaşlarımızı ve buralarda eğitim alan çocuklarımızı kutluyorum hepsine gönülden başarılar diliyorum. Onların bu başarısına katkıda bulunan ve çocuklarımızı ödüllendiren bu organizasyondan dolayı hem belediyemizi hemde müftülüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Biz memleketimizde çocuklarımızın ruhen bedenen ve fikren çok güçlü olmasını arzu ediyoruz. Bir daha bu memlekette 15 Temmuzların hain darbe girişimlerinin yaşanmaması için çocuklarımızın bedenen ruhen ve fikren güçlü olması bizler için çok önemli bu turnuvada bir anlamda ona hizmet edecek. Turnuvayı düzenleyen ve iştirak eden herkese teşekkür ediyorum dedi.

Son olarak turnuvaya katılan çocuklarımız için İlçe belediyemizin çeşitli hediye ve ikramları oldu. Turnuva tüm çocukların 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadık Unutturmayacağız ve 15 Temmuzda nöbetteyiz sloganların eşliğinde İlçe Kaymakamı ve Belediye başkanının başlama vuruşuyla başladı.