ÇUMRA BELEDİYESİ GENÇLİK SÖYLEYİŞİLERİ DEVAM EDİYOR

Çumra Belediyesi Gençlik Söyleyişileri devam ediyor. Çumra Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Gençlik Söyleyişlerinin” bu ayki konuğu Av.Hayati İnanç oldu.

Program Çumra Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda sabah saat 10.00’da bayanlara, 14.00’da erkeklere olmak üzere iki ayrı seans olarak gerçekleştirildi.

Açılış konuşması Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz tarafından yapılan programda Başkan Oğuz; yine bugün burada değerli bir hocamızı Av.Hayati İnanç beyi misafir ediyoruz. Av.Hayati İnanç hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Oğuz sözlerine şu şekilde devam etti. Hayati İnanç hocam bir avukat ama hala mücadele vermekte siz gençlere yeni nesillere bir mesaj verebilmek için nerelerden geldi ve nerelere gidiyor. Başkan Oğuz son olarak program konuğu ve salondakiler için Çumra hakkında bilgiler verdi. Çumra M.Ö. 7000’li yıllarda Çatalhöyük adı altında dünyanın bulunan ve bilinen ilk yerleşim hayatının olduğu bir yerdir. Çumra’ya en büyük eserleri Sultan Abdülhamit Han verdi. Hicaz demiryolu Çumra’dan geçiyor ve şuan dada Hızlı tren Çumra’dan geçecek inşallah. Yine Sultan Abdülhamit Han’ın projesi Mavi Tünel projesi dağın öbür tarafındaki göksu nehrinin Çumra’ya akıtılması için 100 yıl önce projesini çizerek uğraş verdi. Bizlere kızıl sultan diye anlatılan ama gerçekte Cennet Mekan Abdülhamit Han dır. İnşallah şimdilerde ise TRT aracılığı ile Cennet Mekan Abdülhamit Han yeniden eski tahtına doğrularıyla oturtuluyor. Allah onlardan razı olsun.

Programda söz alan İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar ise; Bu programların düzenlenmesinde emeği geçen Başta Belediyemize ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederim. Siz gençlerimiz çok şanslısınız ki Av.Hayati İnanç hocamızla burada vakit geçiriyorsunuz. Ben ziyadesiyle istifade edeceğinize inanıyorum ve hocama aramızda olduklarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Program 1961 yılında Denizli’de doğan ve 1984’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Avukatlığın yanı sıra dergi yayıncılığı, fuar yöneticiliği, öğretmenlik, televizyon ve radyo sunuculuğu yapan Av.Hayati İnanç’ın konferansı ile devam etti.  Av.Hayati İnanç katılımın oldukça yoğun olduğu ve iki seanstan oluşan Şiir ve Gençlik konferansında salonda bulunan gençlerle keyifli bir gün geçirdi.

Programda sonunda salondaki katılımcılar tarafından Av.Hayati İnanç’a hediyeler takdim edildi.