ÇUMRA BELEDİYESİ GENÇLİK SÖYLEYİŞİLERİ

ÇUMRA BELEDİYESİ GENÇLİK SÖYLEYİŞİLERİ "BATI İLE BATAN DÜNYANIN ÇOCUKLARI"

Çumra Belediyesi Gençlik Söyleyişileri devam ediyor. Çumra Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Gençlik Söyleyişlerinin” bu haftaki  konuğu Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Bedri GENCER oldu ve “BATI İLE BATAN DÜNYANIN ÇOCUKLARI” konusu işlendi.

Program Çumra Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda sabah saat 10.00’da tek seans olarak gerçekleştirildi.

Açılış konuşması Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz tarafından yapılan programda Başkan Oğuz; yine bugün burada değerli bir hocamız Prof.Dr.Bedri Gencer beyi misafir ediyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Bedri Gencer hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Oğuz sözlerine şu şekilde devam etti. Mübarek 3 aylar başladı ve bugün yine mübarek bir gün Cuma günü inşallah Prof.Dr.Bedri Gencer hocamızı birazdan dileyeceğiz inşallah sizlere okumanız için eğitimizin için bir hedef olur dedi. Başkan Oğuz konuşmasından kardeşliğin önemine dikkat çekti.

Program Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz’un konuşmasının ardından Prof.Dr.Bedri Gencer’in konferansıyla devam etti.

Bedri Gencer kimdir.?  7 Nisan 1968’de Konya Hocacihan’da doğdu, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1991’de Mimar Sinan Üniversitesi’nden Sosyoloji lisans, 1993’de Marmara Üniversitesi’nden İktisat Tarihi yüksek lisans, 1998’de İstanbul Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler doktora derecesi, 2004’de Siyaset Bilimi doçenti unvanını aldı. 2009’da Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde profesör oldu. Halen aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2008 yılında üniversiteden geçici görevlendirmeyle İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin kuruluş çalışmalarında bulundu. 2009 yılında üniversiteden geçici görevlendirmeyle Süleymaniye Kütüphanesi’nde danışman olarak çalıştı. 2013-2016 yılları arasında Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2012-2015 yılları arasında ÜNDER (Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği) başkanlığını yürüttü. 2016 yılında Celaleddin Ökten Ödülleri’nde “Yılın Bilim Adamı” olarak aday gösterildi. İkisi tercüme, üçü telif olmak üzere yayınlanmış beş kitabı ve Türkçe ve İngilizce 50’ye yakın akademik makalesi bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Programda sonunda salondaki katılımcılar tarafından ve Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz tarafından konuşmacıya hediyeler takdim edildi.