Çumra 2. Tarım, Hayvancılık ve Tohumculuk Festivali açıldı

Çumra Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının koordinatörlüğünde Çumra 2.Tarım, Hayvancılık ve Tohumculuk Festivali bugün düzenlenen törenle açıldı.

Çumra Belediyesi Kapalı Sebze Pazarı alanında düzenlenen açılış törenine Ak Parti Konya Milletvekili Dr.Mustafa Baloğlu, Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece, Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz, Ak Parti Konya İl yönetim kurulu üyesi Fuat Kunduracı, Ak Parti Çumra İlçe Başkanı Ufuk Yağcılar, STK temsilcileri, Kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. İlk sözü fuar organizatörü Hakan Özgenç aldı. Özgenç konuşmasında bu yıl 2.sini düzenlediğimiz festivalimizin Çumra’mıza esnafımıza ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz konuşmasında;

“Bu yıl 2.sini düzenliyoruz inşallah ve festivalimiz 4 gün boyunca açık olacak. Ne yapmak istiyoruz, İstanbul kapalı çarşısının kapısında bir hat yazısı var Kazananlar, Çalışanlar Allah’ın sevgilileridir diyor Hadisi Şerifte, Bizlerde kazananlara, çalışanlara daha doğrusu Allah’ın sevgililerine hizmet etmek için buradayız. Olmaz deniliyordu, geçtiğimiz yıl mükemmel oldu inşallah bu yıl kapalı Pazar yerimizde daha güzel olacak. Bir tane değil 4 tane daha kapalı Pazar yerimizi ilçemize kazandırdık. Yollarımız, caddelerimiz, binalarımız, okullarımız hizmete açıldı bambaşka bir Çumra oldu daha da iyi olacak tam anlamıyla Yeni bir Çumra inşaa ediyoruz. Bu yeni Çumra’nın oluşumunda gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek İl teşkilatımız, gerek milletvekillerimiz, gerek hükümetimiz hep birlikte Çumra için çalışıyoruz. Farklı bir noktadayız 19 Mayıs tarihinde Karaman – Konya hızlı trenimizin ilk sefer denemeleri başlayacak 100 yıl önce Cennet Mekan Abdülhamid Han ile başlıyor torunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tamamlıyor. Allah’a hamd olsun. Geride bıraktığımız sürede 7 tane okulumuz tamamlayoruz. Fen Lisesi inşaatımız, Ziraat Fakültesi inşaatımız devam ediyor 5 okulumuzun da açılışını gerçekleştirdik. En son ilçemize kazandırılan kamu binası 1993 yılında vergi dairesiydi Allah’a şükürler olsun destan yazılmaya devam ediliyor. Tüm bu eserlerin sahibi yapan elbetteki başımızdaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Allah ondan razı olsun dedi. “

Başkan Oğuz;  Birlikteliğe vurgu yaparak tüm kurumlarla Hükümetimizle, Büyükşehir Belediyemize, Kaymakamlığımızla, İl ve İlçe teşkilatımızla hep birlikte ilçe için çalışmaya devam ettikçe çok daha güzel yerlere geleceğiz inşallah. Bizler burada sanayicimizi ve esnafımızı geliştirmek için yola çıkmıştık. Olmaz denilen Çumra Organize Sanayi Bölgemizde açılan fabrikalarda 450 kardeşimiz istihdam ediliyor. Eski sanayimizi hatırlayın yollarında yürünemeyecek haldeyken şuanda ayağına çamur değmiyor elhamdülillah dedi.

Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz son olarak Cumartesi günü Başkanımız Binali Yıldırım’ın Konya programını hatırlattı ve tüm katılımcıları Çumra için gayret gösteren geçtiğimiz günlerde Çumra Organize sanayi Bölgemizin büyümesine onay veren başbakanımızı karşılamaya davet etti.

Açılış töreninde konuşan Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece ise Çumra’nın bir tarım şehri medeniyetin başkenti olarak tanımladı ve bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum tebrik ediyorum dedi.

Kürsüye son olarak Ak Parti Konya Milletvekili  Dr.Mustafa Baloğlu geldi.

Baloğlu konuşmasında; bu yıl 2.sinin düzenlendiği Çumra Tarım Hayvancılık ve Tohumculuk Festivalimizin hayırlı olasını diliyorum. Bu tür organizasyonlar zaman alır ve zor bir iştir ben bu doğrultuda bu organizasyonu yapan Çumra Belediyemiz başta olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızı kutluyorum güzel bir organizasyon olmuş dedi

Milletvekili Baloğlu ülke gündemini değerlendirdi.

Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Afrin Zeytin Dalı Harekatını hepimiz 24 saat takip ediyoruz. Gerçekten güvenlik güçlerimiz Türk Silahlı güçlerimiz orada bir destan yazıyor. Adeta iğne ile kuyu kazar gibi o sivil vatandaşların arasına çöreklenmiş teröristleri tek tek çıkartıyorlar gün ve gün o bölgeyi temizlemeye devam ediyorlar. Güvenli bir bölge haline getirerek Ülkemize göç etmiş sığınmış bulunan Suriye’li kardeşlerimizi kendi topraklarına tekrar güvenli bir şekilde yerleşmeleri sağlanacak. Tabi biliyorsunuz bu bir Fırat Kalkanı operasyonu ile başladı şimdi de Zeytin Dalı ile devam ediyor. Adeta Ülkemiz dört bir yanda terörle mücadele ediyor, bir taraftan o içimizde ki 15 Temmuz hainlerinin mahkemeleri devam ediyor. Tüm bunlar devam ederken ise yatırımlarda hiç hız kesmeden devam ediyor.  Ülkemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla ve önderliğinde hedeflerimize adım adım ilerliyoruz ve inşallah sizlerin desteği olduğu sürece ilerlemeye durmadan devam edeceğiz dedi.

Açılış töreni İlçe Müftüsü Bekir Yücel’in duası ile gerçekleştirildi ve Konya Milletvekili ve Protokol üyeleri Festival alanını ziyaret etmesiyle devam etti.