ÇUMRA 1/1000 İMAR PLANLARI ASKIYA ÇIKTI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları tamamlanmış, Çumra ilçe merkez mahallelerinde bu  planlara uygun olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon imar planları 06.10.2017 tarihi itibariyle bir ay süre Belediye ilan panosunda ve internet sitemizde askıya çıkarılmıştır. Askıya çıkan yeni imar planında projeksiyon hesapları 25 yıl ve 60.000 nufusa göre yapılmıştır. Söz konusu planla; Hükümet Konağının da bulunduğu alanda yeni bir kent meydanı oluşturulması planlanmış ,  Konya yolu üzerinde bulunan parseller eski imar planında 2 kat mesken sahası iken yeni imar planında kendi sosyal donatı alanlarını da oluşturan toplu konut alanları emsal yapılaşmalar göz önüne alınarak zemin de ticari yapılaşma ile 8 kat olarak planlanmış,  Baraj ve Yenidoğan mahallelerine ortak hizmet eden Çatalhüyük caddesi üzerinde kat artışı yapılarak Çatalhöyük’ ün turizm yönünden gelişmesi göz önüne  alınarak zemin de ticari yapılaşma ile kat artırımı planlanmış, Recep Konuk caddesi üzerinde zemin de ticari yapılaşma ile kat artırımı planlanmış, Bakkalbaşı mahallesinde İstiklal caddesinin güneydoğu bölgesinde eski Bakkalbaşı mahallesi olarak bilinen alanda imarlaşma ve yol açısından sıkıntılar yaşana bölgede yeni yol düzenlemelerini de içeren 5-6-8 katlı imarlaşma ile yeni bir toplu konut ve kent alanı oluşturulması planlanmış, sorunlu sokak ve caddelerde gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Askı tarihinden itibaren bir ay  içerisinde ilgili plana ait itiraz dilekçelerinin Yazı İşleri Müdürlüğüne bırakılması gerekmektedir.  İlçemize yeni imar planı hayırlı olsun.