'Çatalhöyük Çocukları Projesi '   Çumra’da hayata geçti

'Çatalhöyük Çocukları Projesi ' Çumra’da hayata geçti

Çumra Belediyesi tarafından ilçede öğrenim gören öğrencilere yönelik üretken bir neslin temellerinin atılması adına  'Çatalhöyük Çocukları' projesi  hayata geçirildi.

Çumra’da ilkokul ve anasınıfı öğrencileri için Çumra Belediyesi tarafından uygulamaya koyulan ‘Çatalhöyük Çocukları Projesi ile öğrencilerin becerilerini ve zekalarına olumlu yönde etki edecek ahşap oyuncaklar verildi. Proje kapsamında öğrenciler oyuncaklarını kendi üretip kendisi sergilemesine olanak sağlayacak şekilde tasarlanan ürünler ile, pratik zeka ve kişisel gelişimlerini erken yaşlarda geliştirecek ve yeteneklerini keşfedebilecek.

Projenin ilk uygulandığı Şehit Koçak İlk öğretim okulunu ziyaret eden Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız uygulamanın faydalı yönlerini öğrencilere anlattı.

“ PROJEMİZ ÇUMRAMIZDA VE ÇEVRESİNDE ÖRNEK OLACAK BİR MODEL ”

‘ Çatalhöyük Çocukları Projesi’ ile çocukların eğitim yıllarının ilk basamaklarında pratik düşünme becerilerine , sorumluluk ve özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Oflaz, “‘Hayata geçirdiğimiz projemiz ile oyuncağını kendi üreten öğrencilerimiz, özel yeteneklerini ortaya çıkarma fırsatı buluyor. Aynı zamanda Projemiz de yarı yapılandırılmış ahşap ürünleri kullanarak öğrencilerimizin, erken yaşlarda oyuncaklarını kendilerinin üretmesi ve sergilemesine imkan oluşturuyoruz. Bu anlamda üretken bir neslin tazecik beyinlerde filizlenmesine olanak sağlıyoruz. Bir yandan öğrencilerimizin becerilerine ve üretkenliklerine katkı sağlıyor bir yandan da onları, sanal dünyanın kendilerine fiziksel ve ruhsal yönden zarar veren bölümünden de uzaklaşmalarını hedefliyoruz. Projemizin Çumramızda ve çevresinde örnek olacak bir model olmasından dolayı da hem okullarımızın hem ilçemizin tanıtımına katkısı olacaktır” diye konuştu.