BU BAYRAM GÖNÜLLER KUCAKLAŞSIN  KORONAVİRÜS BAYRAM ETMESİN

BU BAYRAM GÖNÜLLER KUCAKLAŞSIN KORONAVİRÜS BAYRAM ETMESİN

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Oflaz mesajında Kurban Bayramı’nda da toplum olarak yine kritik eşiklerden birinden geçeceğiz. Böylece bayramı bizim yerimize koronanın yapmasına izin vermeyelim” dedi.

Herkesin sevdikleriyle bir araya geldiği bayram günlerinde, bulaşma oranının artabileceğini, bu nedenle her zamankinden daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, , tüm Çumralılara seslenerek, “Lütfen bu bayramı sevdiklerimizi korumak için mesafeli yaşayalım. Ziyaretlerimizi sınırlı tutalım. Bu bayramda sadece gönüller kucaklaşsın. Tedbirlerimizi alalım ki Koronavirüs bayram etmesin. Kendimizin, sevdiklerimizin ve tüm insanların sağlığı için pandemi ile ilgili tedbirlere dikkat ederek bayram sevincini doya doya yaşamanın gayreti içerisinde olalım.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Oflaz mesajına şu ifadelerle devam etti.

“Belediye olarak Çumramızın genelinde dezenfekte işlemleri başta olmak üzere Kurban satışı ve kesimi yapılacak alanlarla birlikte ibadethanelerimizin ve caddelerimizde 7/24 özverili bir şekilde çalışarak titizlikle tedbirlerimizi aldık. Bizler, görünmez bir savaş içinden sağ salim çıkmaya çalışırken, bu arada hiç alışık olmadığımız anlara tanık olduk.  Sessiz sedasız bayramlar, ziyaretsiz misafirlikler, arkadaşsız okullar... ve nicesi. Ramazan bayramı dönemlerinde, virüsün artış ve riskin yüksek olduğu dönemler olduğundan, hevesler kursakta solgun bir bayram geçirmiştik. Elhamdulillah ramazan bayramından kurban bayramına kadar geçen sürede yeni düzenlemeler , devletimizin hassasiyeti, milletimizin de tedbirleri ile hastalıklarda azalmalar meydana geldi.

Tam bitmedi evet, ama bu bitmeyecek anlamına da gelmiyor. Nice savaşlardan ve zorluklardan alnının akıyla çıkan Türk milletinin bu dönemi de güçlü bir istikrar ile atlatacağına tüm kalbim ile inanıyorum.

Değerli hemşerilerim; İçimizde eski bayramların sevincini tam olarak yaşayamasak da bir önceki bayrama göre sağlıkla karşılıyoruz Kurban Bayramını ... Allah-u Teala’nın bize sunduğu bu mukaddes bayramı, tedbirler eşliğinde icra edersek hem ibadetimizi yerine getirmiş hem de sağlıklı bir geleceğe sağlam bir adım atmış oluruz.

Bu bayram, güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu olsun.. Sağlığın ve huzurun varlığıyla, hep yeni ve neşeli bayramlara kavuşmamız dualarıyla. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.”