BİTKİ KORUMA VE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Belediyemiz yaz aylarının kendini iyiden iyiye gösterdiği şu günlerde bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele çalışması başlattı. Çumra Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mevsimsel sıcaklığın normalin üzerinde olması nedeniyle ağaçlarda hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak amacıyla ağaç ve yeşilliğe zarar veren her türlü hastalık ve zararlıya karşı ilaçlama ile mücadele ediyor. Parklarda, orta refüjlerde, yol kenarlarında ve mahalle aralarında kalan ağaçlarda da ilaçlamayı unutmayan ekipler, yaprak biti gibi zararlılar ve mantari hastalıklara karşı mücadele ediyor. Park ve yeşil alanların yapımı kadar bakımlarının da önemli olduğunu vurgulayan Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Ümit Çam ilaçlama çalışmalarının bundan sonrada belli aralıklarla devam edeceğini belirtti.