Belediye Meclisi'nden Barış Pınarı Harekatına Destek Açıklaması

Belediye Meclisimiz, “Ülkemizin Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DAEŞ ‘in varlığını sonlandırmak amacıyla düzenlediği Barış Pınarı Harekâtını desteklemek” gündemi ile olağanüstü toplandı.

Toplantıda bir bildiri okuyan Belediye Başkanı Halit OFLAZ;
“Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşmasını sağlayacaktır.

Çumra Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu vesile ile geçtiğimiz hafta ebedi aleme uğurladığımız şehidimiz Yunus Mermer ve tüm şehitlerimize Allah’tan biz kez daha rahmet diliyorum. ” dedi.

Toplantı sonrası Başkan Halit OFLAZ ve tüm Meclis Üyeleri Kahraman Mehmetçiğimizi asker selamı ile selamladı.