BAYRAM ÖNCESİ ANLAMLI PROJE HAYATA GEÇTİ

Çumra Belediyesi bayram öncesi tüm çalışmalarını tamamladı. Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz yapılan bu çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeler sırasında konuşan başkan Oğuz; “Bayram öncesi son denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. İtfaiye birimi başta olmak üzere ulaşım, temizlik ve tüm birimlerimizde gerekli incelemelerimizi gerçekleştirdik ve çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çevre temizliği yol ve kaldırım yıkama çalışmaları sürüyor ama bayramda en çok kullanılacak alan Çumra şehir mezarlığımız 6360 büyükşehir yasasıyla tamamen elden geçirilen şehir mezarlığımız 50 bin m2’den 100 bin m2’ye çıkartıldı ve Çumra Belediyesiyle beraber iç peyzaj çalışmaları, al yapı çalışmaları da tamamlandı. Şehitliğimiz sil baştan yenilendi. İnşallah arife günü ve bayramda gerçekleştirilecek tüm yoğunluğu kaldırabilecek hale getirildi dedi. Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz son olarak Çumra’ya birde bayram öncesi anlamlı bir çalışmanın haberini verdi. Bir ramazan bayramının arefesindeyiz ve bayramda hepimiz sevineceğiz büyüklerimizi ve ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Ama bayramı belki yalnız geçirecek kimsesi olmayan ihtiyaç sahibi insanlarımızda var. Çumra Belediyesi yol çalışmaları, inşaat çalışmaları, merkezi hükümetten gelen hizmetler ve büyükşehir beledisince yapılan hizmetlerle iki yıl gibi bir sürede hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz ama  bizim için asıl olan hem eğitim hizmetlerine verdiğimiz hizmet hemde sivil toplum kuruluşlarıyla yapmış olduğumuz programlardır. Son olarak Konya’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ribat Eğitim Vakfı ile beraber Çumra’nın en eski belki 20 yıldır devam eden aş evini devraldık ve ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi insanların evlerine kadar ulaştırılıyor. Aynı zamanda 12 ay açık olacak şekilde evimde giyeceğim yok yiyeceğim yok diyecek kimse kalmasın diye bugün itibariyle Bardakçı mahallemizde buluna Çumra Belediyesi İkiz Kuleler altında bulunan ve 12 ay boyunca açık olacak Gıda ve Giyim marketini hizmete açmış olduk. Gücümüzün yettiği kadar Belediyemizin imkanları dahilinde de bu faaliyeti açık tutabilme mücadelesini vereceğiz. 65000 kişinin zekatı olabilecek ve hayırlarını yapabileceği bu mekan ve yetkilileri yardımların en doğru yere ulaşabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Buradan Ribat Eğitim vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hocamıza, Vakıf Başkanı Muzaffer Büyük Hocamıza ve Musa Gün hocamıza ekibiyle beraber çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.” Başkan Oğuz son olarak Çumra Belediyesi olarak tüm sivil toplum kuruluşlarıyla bu tür hizmetlerde iş birliği yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.