64 DÖNEM BAŞBAKANI AHMET DAVUOĞLU’NDAN ÇATALHÖYÜK ZİYARETİ

62,63 ve 64 Dönem Başbakanı Konya Milletvekili Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki misafirleriyle Çumra Çatalhöyükü ziyaret etti. Davutoğlu ve misafirlerini Çumra Kaymakamı Uğur Kalkar, Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz, Ak Parti Çumra İlçe Başkanı Ufuk Yağcılar ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar karşıladı ve Çatalhöyük gezisinde eşlik ettiler. Ahmet Davutoğlu ve misafirleri İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz’dan bilgi aldılar. Ziyaret Sırasında Konuşan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu; Bugün bir kez daha Çatalhöyükteyiz, Medeniyetin başladığı mekan, bu mekan bir çok açılardan önem taşıyor insanlık tarihi açısından önem taşıyor çünkü ilk yerleşik medeniyetlerin, ilk zirai üretimin ve bir çok ilklerin başlangıç noktasıdır. Diğer taraftan anadolumuz açısından ve bizim açımızdan önem taşıyor, bizim kültürümüzün köklerinin m.ö. 7000’li hatta 8000’li yıllara kadar gittiğini gösteren önemli bulgular modern arkeolojinin tarihin en önemli buluşlarından biri burada gerçekleşti 1960’lı yıllarda gerçekleşen buluşlar insanlık tarihiyle ilgili bir çok benimsenen görüşü değiştirdiği gibi yeni teorilerinde ortaya çıkmasına zemin hazırladı. Anadolu toprakları bütün insanlık tarihinin özeti olan topraklardır, herşey bu topraklarda cereyan etti herşey burada yaşandı ve herşey burada yaşanacak. Bu mirası korumak hepimizin en önemli hedefi atalarımıza karşıda en kutsal görevi olarak görülmeli bugün Konya daha da özelde Çumra Çatalhöyükü bünyesinde barındırmak suretiyle aslında insanlığa tarihin doğduğu yerde biz yaşıyoruz demektedir. Nasıl biz tarihin doğduğu yerde yaşıyorsak tarihin yaşadığı yerde biz tarihi yazmaya devam edeceğiz. Çatalhöyüğü korumaya devam edeceğiz, Çatalhöyükten çıkan en küçük zerreler bile en küçük nesnelerde bizim için büyük tarihi geçmişin hatıralarıdır. Çatalhöyükün  korunması gelecek nesillere olan en büyük sorumluluğumuzdur. Bugün bir kez daha Çatalhöyükü değerli misafirlerimizle gezmekten ve buradaki tarihe sinmiş insanoğlu kokusunu almaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bu sorumluluğu hissederek inşallah her zaman Çumra Belediye Başkanımız ve Konya’lılar olarak bu mirası korumaya devam edeceğiz dedi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun misafiri Malezyalı Prof. Dr. Abdullah Ahsan  Çatalhöyük hakkındaki görüş ve düşüncelerini dile getirdi.  Ziyaret sonrasında misafirlere Çumra Belediyesi tarafından meşhur Çumra kavunu ikram edildi.