40 Kardeş Eğitim ve Kültür Gezisi 4.Yılda da devam ediyor.

Çumra Belediyesi 2014 Mahalli idareler seçimlerinden hemen sonra başlattıkları 40 Kardeş Eğitim ve Kültür Gezileri programına 4.yılında da devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz;

“2014 yılında göreve geldiğimizde gençlerimize yönelik projelerimizin olduğunu söylemiş hemen kolları sıvamıştık. Bu projelerimizden biride Lise düzeyi ve 12 sınıf öğrencilerini öncelikli olarak kapsayan 40 Kardeş Eğitim ve Kültür Gezileriydi. Bu projemizin bu yıl 4.yılındayız ve gençlerimizle her hafta gezilerimizi düzenlemeye devam ediyoruz. Tabi bu gezilerimizi düzenlerken gerekli şartların oluşması yani havaların biraz ısınmış olması ve öğrencilerimizin sınavları gibi faktörleri göz önüne alarak gezi programlarımızı düzenliyoruz. Gezi programı kapsamında İlçemizde bulunan 9 bin yıllık şehir olan Çatalhöyük başta olmak üzere Konya’mızda bulunan tarihi mekanları ve Bursa Çanakkale’yi geziyoruz.

Projemizin esas amacı ise Günümüz dünyasında gerçekleşen tüm gelişmeler ile birlikte bireyi, aileyi, toplumu ve tüm insanlığı tehdit eden problemleri ancak erdemler, faziletler ve değerlerimiz ile çözebileceğimiz için bu erdemlerin tarihi ve kültürel mirasa dayandığı, tarihi mekanlar ve şahısların gezilerek yerinde görülüp incelenmesiyle, elde edeceğimiz değerlerin işleneceği bir gezi olmasıdır.

Her seyahatle birlikte 40 genç birbiriyle kardeş olduklarının bilincine ulaşmaktadır. Bölgemizdeki farklılıklardan olan Dağlısı, Türkmeni, Yörüğü, Kürdü, Göçmeni ve Ovasıyla hepimizin kardeş olduğu vurgulanmaktadır dedi”

40 Kardeş Eğitim ve Kültür Gezileri programı kapsamında bu hafta Alibeyhüyüğü Anadolu İmam Hatip lisesi ve Karkın Çok Programlı lisesinde okuyan kız öğrencilerini misafir eden Çumra Belediyesi

Gezi programı kapsamında Çumra Çatalhöyük,  Konya Nüma Panaroma müzesi, İrfan Kültür Merkezi, Şehitlik, Mevlana, Camlı Köşk, Meram Tavus Baba Türbesi, Sille ve Sille Barajı gezilerek gençlerin hem bilgilenmesi hem de rahat bir gün geçirmesi sağlamış oldu.

Geziye katılan öğrenciler Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz’a teşekkür etti.